Насіння льону рослини дуже корисні для нашого організму, перш за все, як джерело цілющої олії. Властивості цієї олії дуже специфічні і аналогів йому практично немає. Саме ці чинники і лежать в основі застосування насіння льону, як прекрасного профілактичного препарату, що володіє, до того ж, дуже гідними лікувальними властивостями, які, в першу чергу будуть корисні для кишечника.

Корисні властивості насіння льону і основні моменти їх правильного застосування

Насіння льону, зазвичай, прийнято пророщувати, і тільки після цього, приймати. Дисбактеріоз, артрит з артрозом, атеросклероз, це ті захворювання, які допомагають вилікувати проростки льону. Крім, користі в цьому напрямку, вони будуть корисні й тим, у кого є ішемічна хвороба серця. Краще, звичайно, не чекати всіх цих проблем зі здоров’ям, і зайнятися їх профілактикою, що знову ж таки, забезпечать насіння цієї рослини. Вони допоможуть запобігти захворюванням серцево-судинної спрямованості, що повністю відноситься і до виникнення проблем в судинах головного мозку.

Крім цього, прийом лляного насіння дозволить просто зміцнити Ваше здоров’я. Особливо корисні вони будуть і для вагітних жінок.

Як проростити насіння льону?

Займатися пророщуванням насіння потрібно, застосовуючи для цього марлю, або, будь-яку бавовняну тканину. Їх просто поміщають між шарами цих матеріалів, які постійно повинні бути досить вологими.

Проростають насіння досить рівномірно, так що, чекаємо моменту їх проростання (зазвичай він настає на 2-у добу, якщо вважати їх від моменту замочування), перекладаємо їх в банку, після чого, цю банку, прибираємо в холодильник. Там насіння продовжать своє зростання.

Прибирати насіння потрібно саме на цьому етапі. Якщо Ви затягнете з їх прибиранням, то вони зможуть міцно зачепитися за марлю, і прибрати з неї їх буде вже набагато складніше. А, так, просто відскрібатися насіння з марлі, за допомогою ложки. Якусь частину Ви при цьому пошкодити, і рости далі, вони вже не будуть.

Пророщувати багато насіння за один раз не слід. Не більше, ніж 2 столові ложки сухого насіння, така норма для одноразового пророщування.

Як приймати насіння льону?

Прийом таких насіння краще здійснювати перед їжею, вранці, грам по 10-15, що приблизно дорівнює чайній ложці. Якщо зуби у Вас не можуть впоратися з пережовування насіння, то просто подрібніть їх, і додайте в них м’якоть від яблука, або щось на подобі, тобто будь-які інші фрукти або овочі.
Як зберігати і скільки це можна робити?

За 5 діб, проведених в холодильнику, насіння льону не розгубився своїх корисних властивостей. Якщо зберегти їх Вам потрібно довше, то слід використовувати мед для їх консервації. В цьому випадку, такі, пророщені насіння просто змішують з медом, дотримуючись простий пропорції – 1: 4. І такий мед зберігають все так же, в холодильнику. У меду насіння без проблем можуть зберегтися і місяць.

Якщо так довго зберігати насіння льону Вам не потрібно, і консервувати в меду Ви їх не збираєтеся, то обов’язково підтримуйте вологий стан насіння при їх зберіганні. Це можна зробити за допомогою проточної води, в якій їх і потрібно буде кожен день промивати. Плюс до цього, можна ще додатково використовувати слабкий розчин марганцівки, для їх дезинфікування.

ЗАЛИШИТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, залиште свій коментар!
Введіть тут своє ім’я