Щоб організм більше витрачав калорій, потрібно прискорювати обмін речовин. Всі продукти в списку допомагають його прискорити.

shudnennya-priskoriti-obmin-rechovin1 Вода

Останні наукові дослідження доводять, що вода реально допомагає в процесі схуднення. Організм на 70% складається з води. Це означає, що вода бере участь у всіх обмінних процесах. Якщо води не вистачає, організм не може виконувати всі обмінні процеси зі 100% ефективністю. Коли ми не забуваємо часто пити воду, ми даємо можливість нашим метаболізму працювати з максимальною швидкістю. Нагадаю, що в день потрібно випивати не менше 8 склянок звичайної питної води (це крім інших рідких продуктів, таких як супи, кефір, каву і ін).

2 Перець

У гострому перці міститься речовина, яка може значно впливати на обмін речовин, – капсаїцин. Капсаїцин міститься в багатьох видах стручкового перцю. Дослідження показали, що їжа, приправлена ​​гострим перцем, прискорює швидкість обміну речовин на 25%! Ефект перцю триватиме кілька годин після трапези! Вчені з Ноттінгемського університету з’ясували, що капсаїцин також викликає масову загибель злоякісних клітин завдяки впливу на мітохондрії – органели, що забезпечують клітини енергією.

3 Зелений чай і кава

Кращий спосіб змусити метаболізм працювати з прискоренням з самого ранку – чашка гарячого чорної кави або підбадьорливого зеленого чаю. Речовини, що містяться в цих напоях, миттєво стимулюють обмін речовин, змушуючи серце битися прискорено. Але не думайте, що ефект триватиме довго. Можливо, в перебігу дня буде не зайвим ще кілька разів підстьобнути метаболізм за допомогою цих чарівних напоїв.

4 Молочні продукти

Як не дивно, але молочні продукти є дуже потужним стимулятором обміну речовин. Вчені вважають, що ефект відбувається завдяки високому вмісту в них кальцію. Якщо вживати молочні проJдукти три рази в день, можна прискорити обмін речовин до 70%. Вражаюче! Налягаємо на сметану!

5 Цитрусові

Грейпфрути, лимони, мандарини, і інші цитрусові є сильним природним стимулятором обміну речовин, завдяки унікальному набору вітамінів, мікроелементів, фруктових кислот і клітковини. Крім цього, ці фрукти незамінні для хорошої роботи імунної системи і травлення, профілактики захворювань печінки, серця і судин. Вітамін С, що міститься в цитрусових у великій кількості, належить до числа найменш стійких вітамінів (майже повністю руйнується при окисленні, нагріванні, зберіганні). Але на відміну від інших фруктів і овочів цитрусові дуже міцно «тримають» в собі вітаміни. Навіть після нагрівання до температури кипіння апельсиновий, лимонний, мандариновий соки майже повністю зберігають свої корисні властивості. Тому, навіть в консервованому вигляді цитрусові мало чим відрізняються від щойно знятих з гілки. Цитрусові легкодоступні і смачні, тому включені в нашу десятку лідерів.

 6 Продукти з цільного зерна

Цільнозернові продукти відрізняються великим вмістом в них клітковини. Для того, щоб переварити клітковину, організму потрібно прикладати дуже багато зусиль. Відповідно організм витрачає на переробку більше калорій і відбувається прискорення обмінних процесів. Цільнозернові продукти зберігають всі природні мікроелементи і вітаміни. Зараз в магазинах досить широкий вибір продуктів з цільного зерна. Досить дивитися на етикетку при покупці хліба, круп, макаронних виробів, щоб вибрати саме ті, що зроблені з цільного зерна, а не з рафінованих сортів.

7 Пісне м’ясо

Продукти, що містять високу кількість білка (пісне м’ясо, риба, курка), ідеальні для прискорення метаболізму. По-перше, білок досить важко засвоюється організмом. Це означає, що організм змушений докладати більше зусиль, ніж зазвичай, щоб переварити білок. По-друге, багато людей просто не уявляють собі прийому їжі без м’ясних продуктів. Тепер вони можуть зітхнути з полегшенням, знаючи, що цим вони прискорюють свій метаболізм на 50%!

8 Спеції

Більшість спецій, які ми зберігаємо на кухні, містять речовини, що поліпшують наш обмін речовин. Просто додаючи імбир, каррі, корицю, запашні трави в страви, які ми готуємо кожен день, ми прискорюємо наш метаболізм на 10%. Що може бути простіше!

9 Шоколад

Звичайно, ми всі знаємо, що шоколад – злий шкоду, тому намагаємося його уникати. Але виявляється, натуральний шоколад (немолочні плитки) унікальний за складом! Вміщені в ньому мідь, магній, калій, а також флавоноїди і ендорфіни не тільки змусять наш метаболізм працювати на повну котушку, а й наповнять нас радістю і умиротворенням, завдяки «гормонів задоволення».

10 Горіхи

У горіхах багато натурального білка, поліненасичених жирних кислот (корисних жирів) і різних рідкісних мікроелементів. Горіхи дають відчуття насичення на тривалий час, їх легко носити з собою в якості здорового перекусу. Але не варто захоплюватися – горіхи дуже калорійні! Жменька в день – то, що доктор прописав!

ЗАЛИШИТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, залиште свій коментар!
Введіть тут своє ім’я