У всіх жінок на слуху – вечеряти після шести годин вечора не можна. А якщо ви з’являється вдома тільки після шести? Невже голодним залишатися або поїсти щось легке. Що можна з’їсти на вечерю і не нашкодити фігурі. Тема схуднення не сходить з екранів телевізорів. Поради дієтологів дуже суперечливі і категоричні. За їх висловлювань створюється думка, що якщо регулярно пропускати вечерю, то питання із зайвою вагою і здоров’ям буде вирішене. Однак медики стверджують зворотне. Хто правий?

Інтервальне голодування

Чим же мотивують таку заборону?

Зазвичай мотивують цю заборону на вечерю після 18 годин тим, що всі калорії прийняті на вечерю відразу ж відкладуться на боках або в інших проблемних місцях. Ми всі знаємо, що проблеми з надлишковою вагою починають тоді, коли постійно надходження калорій більше, ніж здатні витратити.

Помилки схуднення

Однак пропуск одного з прийомів не вирішить проблеми схуднення. І все тому, що мозок не отримує під час сигнал про надходження їжі і віддає наказ робити запас енергії, тобто жиру. У той же час шлунок вже виділив для переробки їжі шлунковий сік і замість їжі подразнює слизову шлунка, що часто призводить до гастриту.

Дуже необачно надходять люди, які на сніданок обмежуються чашкою кави. Звичайно, вони підбадьоритися, але завдадуть істотної шкоди своєму бідному шлунку.

Найпоширенішою помилкою людей, які прагнуть зберегти або придбати струнку фігуру, є пропуск вечері. Гастроентерологи і дієтологи вважають, що пропускати вечерю можна ні в якому разі. Головне, не переїдати і правильно вечеряти, використовуючи продукти прискорюють метаболізм.

Що можна з’їсти на вечерю?

Як же є і худнути? Для вечірнього прийому їжі необхідно приготувати страви, легко засвоювані організмом. Вони повинні бути багатими клітковиною, білками, ферментами, без великої кількості спецій, а десерти не надто солодкими.

Час вечері не має чітких меж, але головне, щоб він був не пізніше, ніж за 3-4 години до сну.

Розмір порції

За кількістю вона має бути не більше, ніж маса, помістилися в двох долонях. Це приблизно для жінок становить 250 г, а для чоловіків – 350 м Головне правило: зелені і овочів має бути вдвічі більше.

Калорійність вечері

Вона не повинна бути більше 400 ккал, а для тих, хто прагне скинути зайві кілограми 300-320 ккал. Дієтологи рекомендують раціон розподілити так, щоб на вечірній прийом їжі доводилося 20-25% всієї добової калорійності.

Продукти під забороною

Якщо на вечерю у вас свиняча відбивна і смажена картопля, то така вечеря сміливо можна віддати самому заклятому ворогові. Тому як ця трапеза і здоров’я не додасть і фігурі принесе додаткові жирові відкладення. До переліку заборонених продуктів потрапляє смажене м’ясо, солоні горішки, всі каші, бобові, майонез, кетчуп. Небажані макарони, пельмені, вареники, білий хліб, булочки, солодощі.

Корисні продукти

Чим же тоді вечеряти, щоб схуднути? Ось перелік корисних здорових продуктів:

  • підійде будь-який нежирне м’ясо: яловичина, кура, кролик, індичка;
  • нежирна риба: тріска, пікша, камбала, путасу, окунь, щука, тунець, судак, горбуша, форель, карась, короп, лосось та ін.
  • омлет з овочами і зеленню, нежирними сирами, сиром, яйця всмятку;
  • свіжі овочі: огірки, будь-яка капуста, перець болгарський, помідори, редис, щавель, петрушка, цибуля-порей, кріп;
  • варені, запечені, тушковані овочі: буряк, морква, баклажани, кабачки, перець, гарбуз, кукурудза, капуста;
  • кисломолочні продукти: йогурт, кефір, біопростокваша, ряжанка бифидок, сир;
  • будь-які ягоди, фрукти: яблука, хурма, персики, ківі, цитрусові, малина, лохина, вишня, виняток становлять виноград і банани;
  • прекрасно підійдуть горіхи, бездріжджовий хліб, гриби;
  • теплове молоко, яке вживається окремо.

Корисні поєднання

Жирна їжа (риба, м’ясо) і бобові не шкідливі для організму. У них просто великий період перетравлення, що заважає організму повноцінно відпочити. Тому їжа для вечірнього прийому повинна добре і швидко перетравлюватися. Тоді повноцінному сну ніщо не буде заважати і організм встигне відновитися. Якою має бути вечеря, щоб схуднути?

  • Відвареної неочищений (коричневий) рис з продуктами моря: креветками, мідіями, гребінцями.
  • Овочеве рагу з кабачками, цибулею, морквою, капустою.
  • Філе птиці, приготоване на грилі, з салатом з овочів.
  • Омлет з грибами і тушкованими овочами, зеленим горошком.
  • Салат з моркви і гарбуза або ж запіканка з сиром.
  • Кефір, випитий повільно і зі смаком, додасть вам легкість.

Рада для тих, хто бореться за стрункість: їжте повільно, не відволікаючись на телевізор або розмови за столом, ретельно пережовуючи їжу. Придбайте собі тарілки чорного або синього кольору, приправи і спеції використовуйте натуральні. Салати заправляйте йогуртом, оливковою олією або нежирною сметаною. Можна замість солодкого випити трав’яний чай з додаванням меду.

Нагадуємо вам, що за вечерею ви повинні отримувати задоволення. Стрункості вам.

ЗАЛИШИТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, залиште свій коментар!
Введіть тут своє ім’я