Ця дієта кефіру на 7 днів відрізняється від деяких тем, що вона досить м’яка і не голодна. До того ж Ви отримуєте практично все необхідне для Вашого організму …
Худнути на кисломолочний напій зовсім неважко! Основне зниження ваги відбувається за рахунок кефірних днів.
Суть дієти проста: потрібно через день влаштовувати розвантаження на кефірі, а час, що залишився харчуватися низькокалорійною (приблизно на 1300-1500 ккал в день), роблячи ставку на корисні продукти.
Тобто відмовитися від фастфуду, напівфабрикатів, хліба з білої пшеничної муки, спиртного, солодкого, смаженого. Готувати страви краще відварюючи, запікаючи.
Частина овочів і фруктів намагайтеся їсти сирими: у вигляді смузі, салатів.
Розвантажувальний день на кефірі як правильно провести
Починати дієту слід з кефіру дня.
На добу потрібно 1,5-2 л кефіру жирністю не більше 2,5%. Все кількість напою треба розділити на 6 частин і випивати кожні 2-2,5 години.
Крім кефіру можна пити чай з імбиром і лимоном, воду, какао на воді.
Якщо вам складно протриматися на одному кефірі, можете додати в раціон 2-3 ст. ложки вівсянки (зварити на воді), 1 яблуко або апельсин, 150 г курячої грудки або філе нежирної риби.
У дні кефірних разгрузок ударні тренування краще не влаштовувати. Відкладіть їх до ситих днів.
Після закінчення дієта не накидається на шкідливості: смажене, солоне, копченості, випічку, кондитерські вироби і цукор.
Дотримуйтеся збалансованого харчування.
Для підтримки досягнутого результату 1 раз в тиждень варто робити розвантажувальний кефірний день.
Важливо!
Цієї дієти можна дотримуватися людям з непереносимістю лактози, проблемами з нирками, захворюваннями шлунка, під час вагітності та годування груддю.
Розвантажувальні дні для схуднення – 3 варіанти
Ось кілька прикладів низькокалорійного дієтичного раціону.

Розвантажувальний день – варіант 1
(1460 ккал, б / ж / у -128/34/154)
Сніданок (388 ккал, б / ж / у-23/3/72):
гречана каша (50 г крупи), 100 г сиру (1%), стакан чаю, 1 шт. зефіру.
Другий сніданок (232 ккал, б / ж / у -4/12/25):
1 яблуко, 20 г кедрових горіхів.
Обід (355 ккал, б / ж / у-46/13/16):
200 г відвареної телятини, суп з гарбуза (100 г гарбуза, 100 мл молока (2,5%), 20 г моркви, по 10 г кореня селери і цибулі. 1 ч. Ложка рослинного масла), чай.
Полудень (186 ккал, б / ж / у – 18/5/19):
гранат. 100 г сиру (5%).
Вечеря (299 ккал, б / ж / у – 37/1/38):
150 г пікші, квасоля в томаті (50 г сухої квасолі, по 10 г моркви, цибулі, 2 зубчики часнику, 1 ч. Ложка томат-пасти), чай.
Розвантажувальний день – варіант 2
(1307 ккал, б / ж / у -118/62/71)
Сніданок (238 ккал, б / ж / у-16/14/12):
2 яйця, шматочок цільнозернового хліба, помідор, кава.
Другий сніданок (236 ккал, б / ж / у -4/12/27):
зелений чай з 1 ч. ложкою меду, кисле яблуко, 20 г мигдалю.
Обід (353 ккал, б / ж / у – 46/17/6):
200 мл курячого бульйону з зеленню, салат з кальмарами (150 г кальмарів, 1 яйце, 20 г твердого сиру, 5 г зеленої цибулі, 2 ч. Ложки йогурту (3,2%), 3 г гірчиці).
Полудень (212 ккал, б / ж / у – 13/11/15):
200 мл йогурту (3,2%), хлібець з 20 г сирного сиру.
Вечеря (268 ккал, 6 / ж / у – 39/8/11):
150 г запеченої курячої грудки з 250 г овочів гриль (по 100 г цукіні і баклажани, 50 г болгарського перцю, 1 ч. Ложка рослинного масла), чай.
Розвантажувальний день – варіант 3
(1388 ккал, б / ж / у -123/65/95)
Сніданок (234 ккал, б / ж / у-11/8/29):
вівсяна каша на воді (ої г крупи), 1 яйце, 2 житніх хлібця, чай з 1 ч. ложкою меду.
Другий сніданок (199 ккал, б / ж / у -18/6/18):
запечене яблуко з 100 г сиру (5%) і корицею, чай.
Обід (419 ккал, б / ж / у-45/21/10):
180 г філе індички, салат грецький (100 г помідорів, 100 г огірків, 50 г болгарського перцю, 50 г бринзи, 15 г маслин, 1 ч. Ложка оливкової олії).
Полудень (271 ккал. 6 / ж / у – 6/14/31):
20 г фундука. 1 грейпфрут.
Вечеря (345 ккал, б / ж / у – 43/16/7):
1 яйце некруто. 150 г сиру (5%) з дрібно нарізаним солоним огірком (100 г) і 5г зелені, трав’яний чай.