Перевага капусти в тому, що вона містить мінімальну кількість вуглеводів, і це дає можливість швидко схуднути. Крім того, речовини, якими багатий цей овоч, здатні регулювати жировий обмін і блокувати процес перетворення вуглеводів в жири.
Рослинні волокна (клітковина) стабілізує роботу шлунково-кишкового тракту, а це дуже важливо для процесу схуднення.
Капуста містить велику кількість вітамінів групи B і C. Правда, вміст вітаміну C до кінця зими знижується до 25%. Ще в капусті багато корисних мінеральних речовин, органічних і амінокислот.
Капустяна дієта – меню на день
Щоб одноманітність вам не набридла, включайте в дієту різні види капусти, так як всі сорти мають приблизно однакову калорійність. Так, наприклад, в 100 грамах капусти кольрабі – 42 ккал, а в брюссельській – 44 ккал. Через кожні 2 дні додавайте в дієту квашену білокачанну капусту.
Сніданок
Зваріть на воді низькокалорійний капустяний супчик. Такий суп добре втамовує голод, так як клітковина заповнює шлунок і в результаті довго не хочеться їсти. Рецепт капустяного супу по-бенгальски ви знайдете нижче.
Обід
Рекомендується загасити будь-який сорт капусти з 1 ложкою натурального рослинного масла. Масло вибирайте на свій смак, мені, наприклад, дуже подобається гарбузове.
Салат зі свіжої капусти з кропом або яблуком з рослинним маслом. Через день додавайте в меню 1 круто зварене яйце.
Вечеря
200 м пісної яловичини або таку ж кількість нежирної риби.
На протязі дня
У будь-який час дозволяється перекусити капустою в сирому або запеченому вигляді, але без солі, цукру, меду, масла або інших добавок. Можна випити склянку знежиреного кефіру або з’їсти капустяний супчик.
Що пити
- Зелений або трав’яний чай. Я заварювала собі вечорами настій з м’яти або меліси – він дуже добре заспокоює нервову систему.
- Мінеральна вода без газу.
- Іноді можна свіжозаварений кави.
! Додавати в напої будь-які підсолоджувачі, в тому числі і мед, не можна!
Чистої води без газу рекомендується пити не менше 1,5 літрів в день.
Суп по-бенгальски для капустяної дієти
• білокачанна капуста середніх розмірів – полкочана;
• морквина – 3 штуки;
• середні цибулини – 3 штуки;
• зелена цибуля – 3 стебла або 1 стебло цибулі порею;
• болгарський перець -1 штука;
• селера – 3 стебла;
• рис – 3 чайні ложки;
• мелений тмин – 1 чайна ложка;
• мелена куркума – 0,5 чайної ложки;
• сіль і перець за смаком.
Приготування
Відваріть рис.
Овочі дрібно наріжте, опустіть в 2,5 літра окропу і варіть на повільному вогні до готовності. Потім додайте до овочів відварений рис і приправи. Через 3 хвилини суп буде готовий.
Правила на капустяної дієти
→ Перед тим як сісти на Капустяну дієту, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем. У капустяної дієті практично відсутні жири, а це може вплинути на кількість холестерину в крові.
→ Капустяна дієта досить сувора, тому дієтологи не рекомендують «сидіти» на ній більше 7 днів – це може негативно відбитися на вашому здоров’ї.
→ Щоб зберегти результати після проведення капустяної дієти, переходите до збалансованого харчування зі зниженою калорійністю поступово. Тільки в цьому випадку втрачені кілограми ніколи не повернуться.