Ідеальна фігура з млинцями і оладками від Дюка

0

2500


Щасливі власниці стрункого тіла з легкістю можуть дозволити собі млинці та оладки. А як бути тим, хто тільки почав шлях до набуття ідеальної фігури? Адже під час дієти так хочеться то, що не можна. Пощастило тим, хто вибрав методику схуднення від Дюка. Існує безліч рецептів оладок і млинців, які не суперечать дієті і стануть знахідкою для тих, що худнуть, ідеально вписавшись у схему здорового харчування.

Основні нюанси дієти по Дюканов

Дієта – добровільне заслання в ім’я визволення.

Геннадій Малкін

https://tsitaty.com/цитата/158139

Всі ми – живі люди і, ні-ні, та захочеться зірватися з дієти і з’їсти щось солоденьке. А цього робити, на жаль, не можна. За методикою Дюка, забороняється їсти солодке, борошняне і жирне. Адже основне правило цієї дієти – вживання великої кількості білків. А це означає, що, по ідеї, ніяких оладок і млинців в новому здоровому раціоні не повинно бути. Але, використовуючи деякі маленькі хитрощі і дозволені корисні продукти, з’являється можливість побалувати себе такими вкусняшками. Для приготування цих страв найчастіше необхідні нежирні молочні продукти, вівсяні висівки, цукрозамінник, яйця, розпушувач, кукурудзяний крохмаль. Всі інгредієнти низькокалорійні, але тим не менш, вони дають відчуття ситості. Смажити млинці та оладки обов’язково потрібно без масла, найкраще на антипригарной сковороді.

А ось від покупних млинців і оладок варто утриматися – ніколи до кінця не можна бути впевненим у тому, з чого вони приготовані. Зазвичай вони смачні, але не корисні і висококалорійні, що суперечить принципам дієти.

Панкейкі з фруктами
Якщо панкейкі прикрасити різними фруктами або ягодами, блюдо стане в рази корисніше

Коли ж можна приготувати нешкідливі млинці та оладки

Дієта складається з 4 фаз:

  • Атака – своєрідне «напад» на організм, при якому є можна тільки білкові продукти, адже у них складна структура, і організм, переварюючи їх, витрачає більше калорій, ніж в них міститься (дозволено близько 78 продуктів). Триває етап не більше 10 днів. На цьому етапі з незвички сильно тягне порушити всі заборони і з’їсти якусь солодкість, щоб якось пережити момент перебудови організму. У цьому випадку дозволяється приготувати оладки або млинці висівкові. Низька калорійність страви пояснюється тим, що за рецептом потрібні тільки знежирений кефір, йогурт, висівки і ніяких некорисних добавок.
  • Круїз – «чергування»; додаються в раціон низькокалорійні овочі в будь-якому вигляді, але в той же час заборонені крупи, горох, кукурудза, картопля. Ця фаза розтягується більш ніж на місяць. На цьому етапі вибір рецептів стає більше: ви можете робити млинці з овочевий, м’ясний і сирною начинкою. Це не завдасть шкоди фігурі, але ви перестанете відчувати брак в розмаїтті страв. Головне, у всьому знати міру і пам’ятати про мету, до якої йдете.
  • Консолідація – поступове повернення до колишнього раціону, додавання деяких фруктів, солодощів, тривалість цієї фази: 1 скинутий кг = 10 днів. Ця фаза дозволяє відігнати вашої фантазії і проявити весь кулінарний талант. Інгредієнти для тесту також допомагають залишатися «на хвилі» здорового харчування, нічого зайвого, шкідливого і калорійного. У начинку і крем не можна додавати тільки виноград і банани.
  • Стабілізація – остання фаза, що закріплює отриманий результат і вкорінюється звичку вести здоровий спосіб життя і правильно харчуватися, може стати доброю звичкою і тривати все життя. У цей період для приготування млинців і оладок можна вибирати стандартні рецепти тільки раз на місяць, влаштовуючи себе своєрідні некорисні вільні дні. В інший час переважно готувати страви з правильних інгредієнтів, щоб підтримувати фігуру в тонусі.

Смачні рецепти

На першій фазі можете побалувати себе млинцями і оладками за цими двома рецептами. Тут ви знайдете відповідь на одвічне питання: «Що ж ще таке з’їсти, щоб схуднути?»

Рецепт №1 – Корисна для млинців «Атака»

Найбільш правильним і нешкідливим рецептом для першої фази вважають той, для приготування якого використовують: 3 столових ложки висівок, стільки ж нежирного йогурту, пів чайної ложки розпушувача, 4 таблетки цукрозамінника (перетертих в порошок) і трішечки кориці. Змішані інгредієнти повинні постояти хвилин 10, потім можна приступати до їх обсмажування на сковороді. На це піде також хвилин 10. З тіста в середньому виходить 5 млинців, калорійність не перевищить позначку 69 кКал на 100 г продукту.

Приблизне співвідношення БЖУ на 100 г продукту:

  • білки – 9,1 г;
  • жири – 5,2 г;
  • вуглеводи – 12,5 г.
Оладки на етапі атаки
Оладки з висівок анітрохи не відрізняються за смаком від борошняних, а користі в них значно більше

Висівкові млинці, безкрахмальние

За цим рецептом для приготування тіста потрібно перемолоти в борошно 2 ложки вівсяних висівок і 1 пшеничних. Збити 1 яйце з 2 ложками кефіру і 1 ізоляту соєвого. Сюди ж додати розпушувач, цукрозамінник, отриману муку і трохи окропу, щоб домогтися потрібної консистенції. Через 15 хвилин приступайте до випікання. На приготування кожного млинця піде не більше 2 хвилин. З тіста вийде десь 4 млинця, в 100 г продукту буде близько 90 кКал.

Приблизне співвідношення БЖУ на 100 г продукту:

  • білки – 9,2 г;
  • жири – 5,5 г;
  • вуглеводи – 12,8 г.

Відео: рецепт млинців по Дюканов

Решта рецепти краще випробувати, перейшовши на другий етап дієти.

кефірів оладки

Для приготування оладок знадобиться дозволений нежирний молочний продукт – кефір, приблизно 300 мл. Його потрібно з’єднати з сухими дріжджами (пів чайної ложки), через 10 хвилин додати 2 яйця, 20 г клейковини, 40 г крохмалю кукурудзяного, 3 г розсипчастого замінника цукру. Отриману суміш не чіпати протягом 30 хвилин, а потім змішати з половиною чайної ложки розпушувача. І можна приступати до смаження млинців. У вас вийде 4 оладки, калорійність 100 г продукту не перевищить 100 кКал.

Приблизне співвідношення БЖУ на 100 г продукту:

  • білки – 9,1 г;
  • жири – 5,2 г;
  • вуглеводи – 12,5 г.
кефірів оладки
Оладки на кефірі виходять м’якими, пишними і не шкодять фігурі

висівкові оладки

Тут основний інгредієнт – висівки (дві столові ложки); на них, так би мовити, все тримається. До них додати 2 яйця, 3 ложки йогурту, 2 ложки сиру, трохи цукрозамінника і для пишності розпушувач. Щоб тісто настоялося, буде потрібно не більше 10 хвилин, після чого можна приступати до підсмажування оладків. У вас вийде приблизно 6 оладок, калорійність 100 г продукту буде 125 кКал.

Приблизне співвідношення БЖУ на 100 г продукту:

  • білки – 9,2 г;
  • жири – 5,7 г;
  • вуглеводи – 12,6 г.
висівкові оладки
Оладки з висівок відрізняються приємним смаком і містять велику кількість корисних речовин

Сирно-висівкові оладки

Для приготування тіста потрібно змішати 100 г сиру з одним яйцем, двома ложками висівок і щіпкою розпушувача. Після того як отримана суміш настоїться (десь 10-15 хвилин), їх можна смажити. Налити ложку тесту на сковороду, дочекатися рум’янцю одного боку і перевернути. У вас вийде 4 оладки, в 100 г продукту міститься 100 кКал.

Приблизне співвідношення БЖУ на 100 г продукту:

  • білки – 9,4 г;
  • жири – 5,3 г;
  • вуглеводи – 12,5 г.

Відео: оладки з Дюканов

кефірів млинці

Для цього буде потрібно збити кефір (0,5%, 80 мл) з яйцем, розпушувачем і розсипчастим замінником цукру. Туди ж додати 2 столові ложки висівок, ложку сухого молока і половинку – крохмалю. І можна підсмажувати млинці на антипригарной сковороді. Для цього розлийте трохи тесту по сковороді, як тільки та сторона придбає золотистий колір, можна перевертати. У вас вийде 5 оладок, калорійність 100 г продукту буде 110 кКал.

Приблизне співвідношення БЖУ на 100 г продукту:

  • білки – 9,8 г;
  • жири – 5,9 г;
  • вуглеводи – 12,8 г.

панкейкі

Змішайте 1 яйце з 2 ложками кефіру і перемелених і цілих висівок. На теплу сковорідку налийте одну ложку тесту, дочекайтеся, поки оладки підрум’яняться, і переверніть. У вас вийде 3-4 панкейк, в 100 г продукту буде міститися не більше 100 кКал. Панкейкі можна прикрасити свіжими ягодами.

Приблизне співвідношення БЖУ на 100 г продукту:

  • білки – 9,0 г;
  • жири – 5,7 г;
  • вуглеводи – 12,9 г.

Відео: вівсяні панкейкі

молочні млинці

Збийте одну ложку сиру, 2 яйця, дрібку солі і замінника цукру. Потім повільно долийте 100 мл молока, додайте 2 ложки крохмалю, трохи соди і в кінці додайте 400 мл окропу. З отриманого тесту вийде приблизно 8 млинців, в які можна загорнути будь-яку білкову начинку (м’ясну зі спеціями і цибулею або ж сирну). Калорійність 100 г продукту 125 ккал.

Приблизне співвідношення БЖУ на 100 г продукту:

  • білки – 9,4 г;
  • жири – 5,7 г;
  • вуглеводи – 13,0 г.

Відео: шикарні молочні млинці по дієті Дюка

Млинці на крохмалі

2 ложки крохмалю змішати з яйцем, розпушувачем, сіллю і цукрозамінників, збити, додавши спочатку 150 г нежирного кефіру, а після ще 20 мл гарячої води. У вас вийде приблизно 6 млинців, в 100 г продукту всього 90 ккал. На їх приготування ви витратите максимум 20 хвилин.

Приблизне співвідношення БЖУ на 100 г продукту:

  • білки – 8,8 г;
  • жири – 5,9 г;
  • вуглеводи – 12,7 г.
Млинці з фруктовою начинкою
В млинці можна додати різну фруктову начинку – буде не тільки смачно, але і корисно

На третьому етапі можна приготувати вже і міні-тортики з сиру або млинчики з будь-фруктовою начинкою.

Сирні тортики (капкейкі)

Для приготування тіста знадобиться розтерти жовток, додати в нього 30 мл гарячого молока з цукрозамінників (10 таблеток), ложку йогурту, сиру звичайного 150 г, а м’якого сиру вистачить однієї ложки. Все перемішати і додати висівковий борошно, ваніль і 4 ложки крохмалю. Після цього збити білки і додати в тісто. Тісто розкласти у форми і поставити в нагріту духовку на півгодини. Після того як вони приготуються, потрібно прикрасити cupcake. Для цього потрібно розтерти жовток з однією чайною ложкою крохмалю і 30 мл нагрітого молока і поставити суміш на баню, щоб вона загусла. Потім необхідно її остудити і додати 100 г нежирного сиру, ложку м’якого сиру і йогурту. Отриманим кремом обмазати кейк і посипати корицею.

З тіста вийде 6 капкейков, в 100 г продукту буде 140 кКал.

Приблизне співвідношення БЖУ на 100 г продукту:

  • білки – 10,0 г;
  • жири – 6,1 г;
  • вуглеводи – 13,2 г.

Відео: мафіни по Дюканов

Дієта – це важке випробування, особливо для ласунів. Але дотримуючись рад Дюка і вибираючи рецепти, створені під його методику, можна з легкістю витримати заборони і при цьому не набрати жодного зайвого кілограма, не позбавляючи себе смакоти.

ЗАЛИШИТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, залиште свій коментар!
Введіть тут своє ім’я