А ви знали, що авокадо це не овоч і не фрукт? Це ягода, і родом вона з Мексики. Але поряд з іншими ягодами, на кшталт малини і полуниці, вона має вражаючу калорійність: 210 250 ккал в 1 шт. І цей простий факт йде в розріз з тим, що авокадо допомагає скинути зайву вагу.

Завдяки доведеною здатністю знижувати рівень холестерину, пригнічувати відчуття голоду і навіть зменшувати кількість жиру на животі, авокадо, можливо, є одним з небагатьох ідеальних продуктів для схуднення.

Якщо хочеш почати смачну втрату ваги, додай в раціон авокадо.

Однак пам’ятай, що 1 авокадо в день – максимум, щоб не “перебрати” по жирах, а то бажаного ефекту схуднення не буде. Дієтологи рекомендують дотримуватися норму жирів на добу, і виходячи з цього, регулювати кількість авокадо в щоденному меню.

Якщо ти додаєш в страви масла, вживаєш жирну морську рибу або горіхи, скороти кількість авокадо до 1 половинки в день. Головне – баланс жирів, вуглеводів і білків – в цьому запорука схуднення.

Ти ще думаєш, є тобі цю ягоду чи не їсти? Тоді ось п’ять причин, які допоможуть тобі зрозуміти, чим же корисний авокадо для схуднення.

Доведено, що авокадо допомагає прибрати жир на животі

Дослідження показують, що заміна звичних кулінарних масел на такі, як масло авокадо, багате мононенасиченими і олеїнової жирними кислотами, може зменшити кількість жиру в черевній порожнині, що може знизити ризик метаболічного синдрому (негативні показники здоров’я, пов’язаних зі збільшенням ваги). Недавнє дослідження Penn State показало, що люди, які щодня вживали 40 г (близько 3 столових ложок) високоолеінових масел (як масло авокадо) протягом чотирьох тижнів, знизили кількість жиру на животі на 1,6% в порівнянні з тими, хто вживав суміш льняного і сафлорового масел, які багаті високим вмістом поліненасичених жирів.

Одна столова ложка масла авокадо містить близько 120 калорій і 10 грамів мононенасиченого жиру – профіль харчування майже ідентичний оливковій олії екстра-класу. Але на відміну від останнього, масло авокадо має дуже високу температуру горіння, тому його можна використовувати для обсмажування і смаження без ризику утворення вільних радикалів, які можуть завдати шкоди твоєму здоров’ю.

Авокадо прискорює процес схуднення

Дослідження показують, що люди, які їдять авокадо на регулярній основі, як правило, важать менше.

Ця ягода містить багато клітковини і корисних жирів, які необхідні нашому організму. Цей тип жиру не зашкодить фігурі, якщо не вживати надміру. Крім того, дані жири і достатню кількість клітковини продовжать відчуття ситості і допоможуть приборкати звірячий апетит.

Живлячи своє тіло здоровим жиром, воно з більшою ймовірністю буде віддавати накопичений в ньому жир. Крім того, ми часто набираємо вагу через стрес, а авокадо допомагає нейтралізувати цей ефект, тому ти будеш їсти й худнути.

Авокадо містить багато клітковини і мало вуглеводів – дві основні якості, які сприяють більш швидкій втраті ваги в поєднанні зі здоровою дієтою.

Авокадо прискорює метаболізм і підвищує витривалість в спортзалі

Спортивне харчування перед тренуванням дають тобі більше енергії, що означає, ти зможеш займатися довше, щоб спалити більше калорій. На думку дослідників, вживання в їжу авокадо може забезпечити такий же приплив енергії, але природним шляхом і без шкоди для здоров’я. Дослідження, опубліковане в Американському журналі клінічного харчування, порівнювало ефекти тритижневої дієти з високим вмістом пальмітинової кислоти (насичених жирів) з еквікалоріческой дієтою з високим вмістом олеїнової кислоти (мононенасичених жирів до яких відносяться і авокадо).

Суб’єкти слідували кожній дієті протягом трьох тижнів, протягом яких дослідники оцінювали фізичну активність і рівень метаболізму після їжі. Результати? Фізична активність була вищою на 13,5% під час дієти з високим вмістом олеїнової кислоти, а метаболізм після їжі був на 4,5% вище в порівнянні з дієтою на пальмітін.

Заміни смажену їжу, хлібобулочні вироби і звичні жири і масла на авокадо або масло авокадо. Це підвищить рівень чистої енергії, яка підтримує твій метаболізм на високому рівні, навіть після того, як ти покинула спортзал.

Систематичне використання свіжих плодів в короткі терміни поліпшить настрій, зовнішній вигляд шкіри і волосся, а також стабілізує вагу. Це стає можливим завдяки цілому комплексу корисних компонентів в його складі.

Топ-12 цінних властивостей авокадо

  1. Омега-3 і 9 ненасичені жири. Подібні речовини, що сприяють спалюванню жирового прошарку, входять до складу надзвичайно обмеженого переліку продуктів. Вони дуже корисні для всього організму, налагоджують обмін речовин і стабілізують роботу органів і систем.
  2. Масляниста субстанція плода не тільки смачна, але і відмінно засвоюється. Фрукти, з’їдені навіть зовсім в невеликій кількості, забезпечують тривале відчуття насичення.
  3. Зрілі плоди мають велику калорійність, ніж незрілі. Показники складають приблизно 200 кілокалорій на 100 грам. Плід вагою близько 250-300 грам містить в собі приблизно 450-500 калорій.
  4. Фруктози в плодах мінімальна кількість. Завдяки цьому плоди можуть використовуватися в якості дієтичного харчування для різних категорій пацієнтів, а також при наявності цукрового діабету (після консультації лікаря).
  5. Багато в м’якоті різноманітних цінних мікроелементів – магнію, калію, натрію, заліза, фосфору, кальцію.
  6. Вітаміни С, А, Е і групи В зміцнюють імунітет, збільшують опірність організму до негативних зовнішніх і внутрішніх факторів, в тому числі до бактеріальної і вірусної мікрофлори. Входження філлохинону і нікотинової кислоти забезпечує здоровий вигляд і сяйво шкіри, блиск і міцність волоссю і нігтям, сприяє зміцненню нервової системи і налагоджує сон.
  7. Багатий склад нормалізує гормональний фон, усуває його негативну симптоматику, особливо у прекрасної статі. Корисні плоди і для жінок, які планують вагітність.
  8. Звичайного розміру плід містить цінні і добре засвоювані нутрієнти. У 200 грамах м’якоті міститься близько чотирьох грамів протеїну, сорока грам насичених жирів, приблизно вісім грам вуглеводів. Близько 70% м’якоті припадає на воду.
  9. Регулярне вживання фруктів сприяє зниженню ризику розвитку хвороб серця і судин, зменшує кількість шкідливого холестерину, покращує інтелектуальну діяльність.
  10. Біологічно активні речовини активізують кровообіг, насичують клітини киснем, надають омолоджуючий ефект, підвищують еластичність судин і шкірного покриву.
  11. Плоди корисні при уповільненому обміні речовин, схильності до набряків і анемії, в тому числі викликаної рясними місячними.
  12. Пантотенова кислота допомагає при хронічному стресі і гормональному дисбалансі.

Єдина умова для отримання хорошого результату – правильне споживання фруктів.

Як використовувати авокадо для схуднення?

Корисні рослинні жири в складі «крокодилової груші» легко засвоюються організмом і приносять свою лепту в хороше самопочуття і здоров’я. Авокадо зазвичай не їдять окремо, як яблуко або персик, а додають в інші страви або змішують з чимось.

Найкраще він поєднується з білковими продуктами і нежирним м’ясом: куркою, яловичої вирізкою або індичкою. Додайте до цього простий гарнір у вигляді каші, трохи овочів, і насолоджуйтеся ситним і корисним обідом. Рецептів з авокадо повнісінько в інтернеті. Упевнений, ви підберете що-небудь до душі.

Не їжте більше 1 шт авокадо в день. Зайві 250 калорій ризикують стати тим каменем, що не дасть швидко скидати вагу.
Раціон.ТОП – Як використовувати авокадо для схуднення?
висновки

Додати авокадо в свій раціон – абсолютно правильний крок. Жири в його складі точно не зашкодять фігурі, а корисні речовини і мінерали надовго збережуть здоров’я серця і серцево-судинної системи.

Грамотно поєднуючи авокадо з джерелами протеїну, ви прискорите метаболізм і почнете худнути. А додавши пару-трійку тренувань в тиждень – будете худнути ще швидше.

ЗАЛИШИТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, залиште свій коментар!
Введіть тут своє ім’я