Натуральній оливковій олії приписують безліч переваг, але ми зупинимося тільки на тих фактах, які доведені наукою.

Наукові дослідження виявили наступні корисні властивості оливкової олії першого холодного віджиму (Extra Virgen):

1. Оливкова олія першого холодного віджиму сприяє підтримці здорової ваги і позбавлення від зайвих кілограмів в разі заміни продуктів з високим вмістом насичених жирів на оливкову олію.

2. Зменшує хронічні запалення, що сприяють розвитку метаболічного синдрому, діабету 2 типу, хвороби Альцгеймера та ін.

3. Захищає від ішемічної хвороби серця за рахунок зниження рівня холестерину в крові, запобігання утворення атеросклеротичних бляшок на внутрішніх стінках кровоносних судин і нормалізації тиску.

4. Чи є єдиним джерелом мононенасичених жирів, що істотно знижує ризик інсульту.

5. Охороняє від діабету 2 типу за рахунок сприятливого впливу на рівень цукру в крові і чутливість до інсуліну.

6. Покращує роботу мозку в цілому і сприяє руйнуванню бета-амілоїдних бляшок в тканинах головного мозку, що є основною причиною хвороби Альцгеймера.

7. Нейтралізує дію вільних радикалів, що може запобігати розвитку раку.

8. Зменшує біль в суглобах і набряк при ревматоїдному артриті.

9. Ефективно в боротьбі з бактерією Хелікобактер пілорі

Ще раз відзначимо, що всі корисні властивості відносяться тільки до оливкової олії першого холодного віджиму (Extra Virgen), в той час як рафінування може не тільки позбавити оливкову олію корисних елементів, але і забруднити її шкідливими хімічними сполуками.

ЗАЛИШИТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, залиште свій коментар!
Введіть тут своє ім’я