Для італійців їжа – це не просто почуття ситості і отримання всіх життєво важливих елементів. Вона, як і мистецтво, архітектура і багато іншого, є невід’ємною частиною італійської історії.

Як багато їсти і не товстіти?

Кожен регіон Італії має свої власні, місцеві страви, які часто не мають нічого спільного зі звичним для жителів інших районів країни меню. І таким чином кожен регіон або провінція вносять в свій вклад в загальну гастрономічну культуру Італії.

Однак є деякі секрети, яких дотримуються практично всі місцеві шефи.

Секрет №1. Тверді сорти пшениці

На прилавках італійських магазинів ви знайдете безліч різної пасти, в більшості своїй вироблених з твердих сортів пшениці.

Такі макарони мають ряд вагомих переваг

Низька калорійність

Склад такої пасти насичений корисними для організму речовинами, які зберігаються при термічній обробці.

Ненасичені жири

Такі жири необхідні нашому організму, перш за все для поліпшення стану шкіри і її якостей.

Білки і вуглеводи

Порція пасти з твердих сортів покриває чверть денної норми білків і вуглеводів в організмі людини.

Клітковина

Макарони з твердих сортів пшениці багаті харчовими волокнами, які вкрай важливі для нормальної роботи кишечника. Вони виводять з організму залишки їжі, а з ними отрути, токсини і частинки складних металів. Клітковина полегшує травлення і сприяє засвоєнню корисних речовин.

Порцію макаронів жителі Італії рясно присмачують соусом, частково перетворюючи її на подібність супу. В результаті спочатку борошняне блюдо знаходить якості бульйону.

Секрет №2. Велика кількість овочів в раціоні

У всьому світі люди чули про любов італійців до різного роду салатів. Це легко простежити за кількістю рецептів всіляких міксів овочів і салатів на будь-який смак. Овочі займають почесне місце в раціоні кожного поважаючого себе жителя Середземномор’я. Чи варто говорити, що цей факт благотворно позначається на фігурі?

Секрет №3. Свіжа риба і м’ясо

Італія – ​​це прекрасне місце для фермерів і рибалок. У будь-якій провінції, в будь-маленькому селі ви обов’язково знайдете стихійні ринки, де тутешні рибалки і фермери продають свій свіжовиловлену і свіжозібраний товар. В якості таких продуктів не доводиться сумніватися, тому вони є невід’ємною частиною італійської кухні. Риба і м’ясо в свою чергу багаті тваринним білком, який прискорює метаболізм, не дозволяючи жиру відкладатися на боках і інших проблемних зонах.

Секрет №4. Любов до їжі

Італійський народ просто схиблений на приготуванні їжі, в будь-якому населеному пункті ви знайдете купу невеликих забігайлівок, де можна перекусити. При чому далеко не завжди господарі ставлять перед собою мету заробити гроші, для багатьох це просто хобі, від якого вони отримують величезне задоволення.

Вони всією душею люблять їжу, люблять її є, готувати, ділитися нею. Практично неможливо знайти італійця, який би байдуже ставився б до вибору продуктів, з яких він збирається готувати. Саме таке ставлення сформувало високий попит на свіжі і корисні продукти.

Секрет №5. Алкоголь для здоров’я

Італійський гастрономічний світ багатий напоями, які відомі в багатьох країнах світу. Ще б! Рідкісна трапеза італійців обходиться без фужера з вином. Але це зовсім не тому, що вони хочуть напитися. Невеликий ковток вина на аперитив активує рецептори на язиці і посилює апетит. У той же час вино після їжі змушує шлунок виділяти більше соку, що в підсумку призводить до поліпшення травлення.

Секрет №6. Спортивна активність

Жоден день поважаючого себе італійця не проходить без руху. Спорт, прогулянки, ігри на свіжому повітрі – лише малий список того, чим займе себе пересічний італієць протягом дня. Від малого до великого, усі намагаються регулярно рухатися і проводити час на свіжому повітрі. Такий підхід не може не позначитися на поліпшенні здоров’я і тривалості життя.

Як бачите, всі секрети – це прості і зрозумілі дії і звички, які дають своїм власникам ряд переваг, покращуючи їх здоров’я, самопочуття і не дозволяючи обзавестися зайвими кілограмами.

ЗАЛИШИТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, залиште свій коментар!
Введіть тут своє ім’я