Цукерки – улюблені ласощі багатьох. І якщо ви – завзятий ласун або шоколадний гурман, то вам стане в нагоді цей простий рецепт шоколадних цукерок.

Я люблю шоколад. Ні, не так. Я дуже люблю шоколад! І подобається в ньому абсолютно все: колір, запах, смак … Шоколадка – це, мабуть, єдине, що не варто віддавати мені на зберігання, інакше вона буде захована за принципом котлети методом, який розробив кошеня на ім’я Гав.

Приготування домашніх шоколадних цукерок

Приготувати домашніх шоколадних цукерок досить легко, формочки можна використовувати різні, але перевагу краще віддати силіконовим.

Складові:

  • какао-порошок «Золотий ярлик» – 14 столових ложок;
  • молоко – 8 столових ложок;
  • цукор – 100 грамів (за бажанням можна збільшити кількість);
  • ванільний цукор – за смаком.

Приготування:

У сотейник або глибокий кухлик помістити цукор, ванільний цукор, какао-порошок, ретельно перемішати. Потім поступово влити молоко, помішуючи.

Далі поставити сотейник на малий вогонь або водяну баню, прогрівати суміш, постійно помішуючи ложкою. Як тільки шоколадна маса загусне, зняти з вогню і відразу ж розливати в силіконові формочки (у мене у вигляді сердечок). Остудити і прибрати в морозилку на 6-8 годин.

Після закінчення зазначеного часу вийшли шоколадні цукерки можна легко дістати з формочок.

Зберігати цукерки треба в холодильнику. Я пробувала заради експерименту тримати частину цукерок при кімнатній температурі, але вони починали втрачати форму при дотику рук, стаючи м’якими і залишаючи сліди на пальцях.

Перед тим, як формувати цукерки, можна в кожну додати будь-якої наповнювач на ваш смак. Кількість цукру також можна збільшити, тому що зазначені 100 грамів – для таких любителів гіркого шоколаду, як я.

Якщо немає силіконових формочок, але є сильне бажання, то можна, злегка остудити шоколадну масу (обережно, не обпечіться!), Просто скачати з неї кульки і прибрати в холодильник.

Якщо шоколадна маса швидко охолола і знайшла дуже густу консистенцію, то досить трохи її підігріти і знову формувати солодощі.

Іноді я роблю інакше: беру чорнослив і курагу, начиняю їх горішками, потім опускаю в шоколад, долоньками скачують цукерки, охолоджую. Виходить чудове шоколадне ласощі.

Як приготувати справжні тверді шоколадні цукерки

Якщо ж хочеться приготувати справжні тверді шоколадні цукерки, то тоді треба використовувати наступний кулінарний рецепт …

Складові:

  • какао-боби терті (саме боби, а не какао-порошок, як в попередньому рецепті) – 150 грамів;
  • какао-масло – 50 грамів;
  • мед – 4 столових ложки;
  • ванільний цукор – за смаком;
  • наповнювач (подрібнені горіхи, шматочки родзинок або цукатів і так далі) – за смаком.

Приготування:

Готувати цукерки необхідно на водяній бані. Для цього в каструлю або глибоку сковороду влити воду, помістити туди термоустойчивую миску, в яку покласти какао-боби терті, розламані на шматочки, і какао-масло.

Прогрівати суміш до повного розчинення складових, додати мед, ванільний цукор, ретельно перемішати, потримати на водяній бані 5 хвилин, покласти наповнювач, перемішати і розлити по силіконовим формочках. Прибрати в холодильник на 1-2 години. Потім дістати з формочок і насолоджуватися.

Власний бізнес з виробництва шоколаду

власний бізнес з виробництва шоколаду

Відкрити власний бізнес з виробництва шоколаду не складно, а прибутковість може перевершити очікування. Головне, правильно побудувати технологічний процес і отримати необхідні дозволи контролюючих органів. В умовах перенасичення ринку однотипними цукерками масового виробництва ексклюзивні шоколадні цукерки обов’язково знайдуть своїх поціновувачів і покупців. Солодощі завжди користуються попитом, а шоколад – це ще і популярний подарунок, який підійде до будь-якого випадку. Технологія виготовлення шоколаду проста – його можна робити навіть вдома.

Відкриваємо магазин солодощів: детальний розгляд бізнес ідеї

ЗАЛИШИТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, залиште свій коментар!
Введіть тут своє ім’я